Het plezier van muziek maken ontdek je bij De Paek

Bij Harmonie St. Joseph – in Sittard zijn we ook bekend als “De Paek” – kan iedereen, jong of oud, ontdekken hoe leuk het is om muziek te maken. Ons vertrekpunt is plezier hebben en houden in muziek maken. Eerst ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. En daarna ontdekken dat je met lessen en oefenen nog veel meer plezier beleeft in muziek

Onze jeugdopleidingen

Berend Botje

(2-3 jaar)

Berend Botje is een leuke kennismaking met muziek voor de kleinste muzikanten, samen met een ouder/begeleider. Er wordt gedanst, gezongen, op trommels geslagen en vooral heel plezier gemaakt. Samen muziek maken is gezellig! Het versterkt de band met je kind en bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat muziek de motoriek, spraak- en taalontwikkeling van kinderen stimuleert.

Gedurende 10 lessen van 30 minuten leert je peuter de eerste beginselen van muziek maken. De lessen zijn op zaterdagochtend om 10:00 uur en dinsdagochtend om 11:15 uur in het Jochem Erenshoes. Bij voldoende aanmelding start er ook nog een cursus op woensdagochtend.

Kortjakje

(groep 1 t/m 3)

Kortjakje is een leuke kennismaking met muziek. Ook stimuleert het de motorische en ritmische ontwikkeling van kleuters en prikkelt het de fantasie. Plezier maken met muziek houdt in: zingen, klappen, bewegen, luisteren, instrumenten maken en bespelen, liedjes verzinnen en spelenderwijs noten leren. De cursus is heel ongedwongen, spelen en plezier maken staan voorop.

Gedurende 15 lessen van 30 minuten leert je kleuter de eerste beginselen van muziek maken. De lessen zijn op zaterdagochtend om 10:45 uur in het Jochem Erenshoes.

MYOUTHIC Base

(vanaf groep 4)

Myouthic Base is een cursus voor kinderen vanaf groep 4. Deze cursus duurt een jaar. Je gaat met leeftijdsgenoten het plezier van muziek maken ontdekken en de eerste basisvaardigheden van muziek leren. Je leert over maat, melodie, ritme, gehoor en samenspel. Dit doe je in de vorm van zang, spelen op bijvoorbeeld een blokfluit en andere instrumenten. Met Myouthic Base wordt de stap naar een instrument een stuk makkelijker, omdat kinderen na deze cursus de grondbeginselen van muziek maken al beter begrijpen.

Nieuw Talentorkest Jeugd

(vanaf groep 6)

Heb jij altijd al een muziekinstrument willen spelen? Lijkt het jou leuk om samen met anderen te ontdekken hoe leuk muziek maken is? Na het succes van het Nieuw Talentorkest voor volwassenen starten we binnenkort met een Nieuw Talentorkest Jeugd.

Het Nieuw Talentorkest Jeugd is een gloednieuw project en is opgericht om kinderen van 10 jaar en ouder te laten ervaren hoe leuk muziek maken is. Vanaf september 2023 gaat dit orkest van start. In een project van 10 weken ga je samen met leeftijdsgenootjes muziek maken op een instrument naar keuze. Niets is leuker dan samen muziek maken! En nog het allerbeste: je hoeft helemaal geen ervaring te hebben of les te hebben gehad op een instrument om mee te kunnen doen. Noten lezen hoef je ook niet te kunnen. Iedere deelnemer van dit speciale orkest krijgt de gelegenheid om op eigen tempo muziek maken te ontdekken. Dit project wordt afgesloten met een spetterend concert.

Het Nieuw Talentorkest Jeugd gaat repeteren op vrijdagavond van 18.00 – 19.15 uur onder leiding van Roy Deuss.

Op zaterdag 24 juni om 10.00 uur is er een informatieochtend in het Jochem Erenshoes

Jeugdorkest

Speel je al een instrument en zoek je een leuke vereniging met een jeugdorkest?
Het Jeugdorkest van Harmonie St. Joseph biedt genoeg ruimte voor een individu om zijn of haar talent nog verder te ontwikkelen. Het maakt niet uit hoe lang je al een instrument bespeelt of hoe oud je bent. Je speelt in een orkest met een gezellige sfeer. Na een tijdje kun je ook doorstromen naar het groot harmonieorkest. Er worden buiten repetities en concerten ook andere leuke activiteiten georganiseerd, zoals concertreizen, filmavonden en een jeugdkamp.

Het jeugdorkest repeteert op vrijdagavond van 19.30 – 21.00 uur in het Jochem Erenshoes.

Slagwerkgroep /Slasj/

(vanaf groep 6)

Slaat jouw hart op hol van slagwerk? Dan is onze slagwerkgroep /Slasj/ dé plek voor jou! Wij leren jou zo’n beetje ieder instrument te bespelen waar je met één, twee of soms zelfs vier stokken tegelijk op kunt spelen.

Heb je de basis van slagwerk onder de knie? Dan kun je doorstromen naar het beginnersorkest van /Slasj/ en uiteindelijk naar de grote slagwerkgroep.

De lessen van /Slasj/ vinden plaats op donderdagavond. Het beginnersorkest van /Slasj/ repeteert op zaterdag van 17.30 – 18.30 uur in het Jochem Erenshoes.

Doe je mee?

Wil je ook muziek komen maken bij de Paek? Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Waar kun je het jeugdorkest horen spelen?

Nieuwjaarsconcert

22 januari 2023

Kinderoptocht Carnaval

12 februari 2023

Grote Optocht Carnaval

19 februari 2023

Uitwisselingsconcert Jeugdorkest in Borculo

15 april 2023 – 16 april 2023

Sacrementsprocessie

11 juni 2023

Concert Nieuw Talent Orkest en Jeugdorkest

17 juni 2023

Sint Rosa Processie

27 augustus 2023

Oktoberparade

13 oktober 2023

Intocht Sinterklaas

18 november 2023

Kerstmis (Ensembles)

17 december 2023